vrijdag 1 november 2013

Italiaanse salade


Gisteravond een Italiaanse kookstudio gehad. Superleuk waarbij de gasten onder andere zelf hun eigen pasta maken. Volgens eigen zeggen: heel erg lekker, lekkerder dan de gedroogde die je in de supermarkt koopt. Dat komt natuurlijk ook omdat verse pasta gemaakt wordt met lekkere romige eieren en bloem en droge pasta met water en bloem.
Maar dat terzijde. Bij het hoofdgerecht is een salade altijd een van de onderdelen.
Vandaag deel ik de salade van gisteren met jullie, die goed bij een Italiaanse maaltijd geserveerd kan worden. Om het makkelijk te serveren (en te zorgen dat iedereen een stukje pancetta en meloen krijgt), serveer ik het bij de kookstudio in kleine glaasjes.

Ingredienten:
- rucola;
- pancetta,  1 plakje per persoon;
- meloen (maakt niet zoveel uit welke, in dit geval heb ik een heerlijk zoete galia meloen gebruikt);
- 1 eetlepel creme de balsamico;
- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge (de beste die je kunt krijgen);
- zout en peper naar smaak;
- garnering: borage bloemen (heerlijk zoet).

Bereiding:
Was de rucola en droog de sla in een slacentrifuge. Heb je die niet dan kun je de sla in een theedoek stoppen, dichtknopen en hard rondslingeren.
Snijdt de pancetta in plakjes. Snijdt de meloen in dunne schijfjes. Voor de vinaigrette meng je , met een garde, de creme de balsamico en de olijfolie. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de rucola, pancetta en meloen in het glas. Voeg de vinaigrette toe. Decoreer het geheel met de borage bloemetjes.
4Pure: Italiaanse salade

Geen opmerkingen: