vrijdag 29 november 2013

Homemade: Muesli

Wat is er nu lekkerder dan iets zelf maken. Je weet precies wat er in zit aan ingrediënten en met een beetje mazzel ruikt je huis nog superlekker ook!
Dat is in ieder geval zo voor deze muesli. Echt een aanrader! Je moet wel met 1 ding rekening houden... hij is heel snel op!

Ingrediënten:

  • 125 gram boter;
  • 60 gram bruine basterdsuiker;
  • 2 theelepels kaneel;
  • 300 gram havermout;
  • 150 gram amandelen.
Materialen:

  • Bakplaat;
  • bakpapier.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, onder- en bovenwarmte als dat lukt. Bekleedt een bakplaat met bakpapier. In een pan smelt je de boter, waarna je de suiker en het kaneel toevoegt. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Meng dan de havermout en amandelen hierdoor heen. Zorg dat alles goed bedekt is met het botermengsel.

Verdeel de muesli over de bakplaat (zoveel als mogelijk in een enkele laag) en zet 15 minuten in de oven. Maak dan met een spatel los en roer alles goed door. Zet nogmaals 15 minuten in de oven.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en doe in een luchtdicht afgesloten pot.

Tips en tricks:

  • Dit recept geeft als voorbeeld amandelen. Dit kun je natuurlijk uitwisselen met walnoten, hazelnoten et cetera (of een mengsel hiervan);
  • Wil je nog gedroogde vruchten toevoegen, doe dat dan na het bakken en afkoelen;
  • Deze muesli is heerlijk met een paar eetlepels jam en yoghurt.


4Pure: homemade muesli
TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: