dinsdag 6 augustus 2013

tuesdays with dorie: Oosterse mediterrane pizza


Vandaag weer een nieuw recept voor Tuesdays met Dorie en wellicht heb je de voorbereidingen al voorbij zien komen op onze facebook pagina (https://www.facebook.com/4pure): tadadada: Oosterse mediterraanse pizza's.
Een boeiend recept. Een volkoren pita broodje als ondergrond. Daarop een tomatensaus, met oosterse kruiden, zoals kaneel en piment. Over elk broodje wordt een eetlepel pijnboompitten gestrooid.
Aan de tomatensaus wordt in het originele recept lamsgehakt toegevoegd. Dat heb ik nagelaten, ik heb gewoon rundergehakt gebruikt (mede omdat dat veel beter aan te komen is).

En wat is het oordeel?
De pitabroodjes waren erg knapperig (je kunt op de foto goed zien dat het de volkoren variant betreft). Het sausje met gehakt had wat ons betreft iets pittiger gemogen. Vandaar dat wij het een en ander getopt hebben met een lekkere pittige rucola uit de eigen pluktuin.
Op die manier vond ik het erg lekker. Mijn man gaf aan dat hij kaas een echt goede toevoeging had gevonden, maar dat heeft wellicht ook te maken met zijn idee van een pizza.

Al met al een leuke variant op een normale pizza.

En natuurlijk het resultaat:
4Pure: Oosterse mediterrane pizza

Geen opmerkingen: