dinsdag 20 augustus 2013

Tuesdays with dorie: Johnny Cake Cobbler

Vandaag is het weer dinsdag, waarbij gekookt wordt uit het kookboek: Baking with Julia (Child). En vandaag stonden er twee gerechten op het programma. Het eerste was Johnny Cake Cobler, alwaar ik nog nooit van gehoord had.
Het tweede was een frambozen/vijgen crostata (en daar had ik ook nog nooit van gehoord). Dat was dus twee keer.

Ik heb deze blog dan ook in tweeën opgesplitst. Vandaag beschrijf ik de Johnny Cake Cobler. Morgen de frambozen/vijgen crostata.

De Johnny Cake Cobbler is heerlijk en snel gemaakt. Het wordt gemaakt van pruimen (maar kan ook van perziken of ander zoet steenfruit worden gemaakt). Met toevoeging van specerijen wordt hier een fruitsaus van gemaakt. Deze wordt onderin een ramekin gelepeld. Daarboven op komt het verrassingselement. Een deeg waarin onder meer maïsmeel en slagroom als bijzondere ingrediënten worden toegevoegd.

Dit geheel wordt in de oven gezet, zodat het deeg mooi goudbruin kleurt. En dan krijg je een ware smaaksensatie. Het zoete van de pruimen, met het romige van het deeg, het unieke van het maïsmeel en een tikje ziltig. Met wat slagroom (of ijs) ernaast een heerlijk toetje.

Het is zelfs zo lekker dat het een onderdeel wordt voor de komende workshops gecombineerd met zelfgemaakt ijs!

Bij tuesdays with Dorie zijn de recepten terug te vinden in het boek Baking with Julia van Dorie Greenspan.
Wil je dit lekkere gerecht proeven, dan kun je natuurlijk ook een workshop komen volgen!

4Pure: Johnny Cake CobblerGeen opmerkingen: