vrijdag 2 augustus 2013

Vakantierecept: Kip mozarella spiesjes op de Skottelbraai

Een nieuw vakantierecept. Wederom goed te maken op de Skottelbraai, maar ook erg lekker op de barbecue. De combinatie mozzarella, basilicum en kipfilet is erg verrassend en daardoor niet het standaard kipspiesje op de barbecue. De afwisseling met de kerstomaatjes met een lichte grill smaak maakt het af. Natuurlijk is de combinatie tomaat, mozzarella en basilicum een klassieker, maar op deze manier uitgevoerd toch weer heel anders.

Wij aten dit met gegrild stokbrood met een Caprese salade (tomaat, basilicum en mozarella) en het smaakte werkelijk heerlijk en verfrissend. Een recept wat wij zeker vaker gaan maken.

Ingrediënten (4 personen):
- 500 gram kipfilet;
- 1 bol mozarella;
- verse basilicum;
- kerstomaatjes;
- olijfolie;
- peper en zout.

Bereiding:
Snijdt de kipfilet in lange repen. Leg de repen tussen twee stukken plasticfolie. Met een vleeshamer sla je de repen zo plat mogelijk. Heb je die niet op je vakantie adres (en dat had ik ook niet), dan kan je gewoon een lege wijnfles, deegroller of blikje gebruiken.
Snijdt de mozzarella in kleine reepjes van 1 x 1.5 cm lang. Omwikkel de mozzarella met een of twee blaadjes basilicum. Rol dit in het platgeslagen stukje kipfilet. Prik aan de saté-prikker. Vervolgens prik je een kerstomaatje aan het stokje. Herhaal dit nogmaals en eindig met een kippakketje.
Bestrooi licht met zout en peper en strijk in (of besprenkel met olijfolie). Leg op de skottelbraai totdat ze gaar zijn en eet onmiddellijk.


4Pure: gevulde kip mozarella spiesjes

Geen opmerkingen: