vrijdag 30 augustus 2013

French Fridays with Dorie: Floating islands

Follow my blog with Bloglovin Floating Islands, drijvende eilandjes. Ik heb de naam deze keer maar niet vertaald, want als je een nagerecht krijgt wat drijvende eilandjes heet, klinkt dat toch minder dan floating islands. Maar het is maar een gevoel.
Het is weer vrijdag. De laatste dag voor het weekend start. En natuurlijk tijd voor een recept uit het boek Around my French Table van Dorie Greenspan. Met een groep mede enthousiastelingen koken we het hele boek door. Deze week dus Floating Islands. Niet volgens origineel recept gepocheerd in melk, maar uit de oven.
En niet alleen dat, volgens Dorie zijn de Floating Islands nog beter drijvende in een vanillesaus met een bolletje chocolade ijs en besprenkeld met karamelsaus. Alles zelfgemaakt. Volgens mij maak je alles zo lekker, maar ja het eindoordeel moest nog volgen.
Dus na onze eenvoudige macaroni maaltijd (wat natuurlijk uitstekend past bij dit luxe dessert) heb ik de borden uitgedeeld met de floating islands met hulpmiddelen. En toen gebeurde het: het werd stil. Nou moet je weten dat dat vrij uitzonderlijk is, dus dat was een goed teken!

Het eindoordeel: zalig!!!!!!
Niet alleen de Floating Islands in de vanille-saus. Maar ook het zelfgemaakte chocolade-ijs (vol, romig en erg intens in chocoladesmaak) en de karamelsaus.

Niet een recept wat wekelijks op tafel komt (niet omdat het veel werk is om te maken, maar wel omdat het veel werk is om mijn kleren uit te moeten leggen omdat ik er niet meer in pas!).

Willen jullie hier ook van genieten: koop het boek Around my French Table. Of volg in het najaar een kookworkshop. Deze komt zeker op het programma (inclusief alle hulpmiddelen!!!)

En om je vast te laten genieten van het eindresultaat:
4Pure: floating islands in vanillesaus met chocolade ijs en besprenkeld met een karamelsaus

Geen opmerkingen: