donderdag 3 oktober 2013

Pancakes


Wij eten meestal brood als lunch. Dat vind ik zo lekker een heerlijk geurend (liefst zelfgemaakt) brood. Maar af en toe wijken we daar van af. Dan eten we bijvoorbeeld een keer pannenkoeken met de lunch. In Amerika ontbijten ze vaak met pancakes.
Zijn dat dan mini-pannenkoeken of moet ik me daar iets heel anders bij voorstellen. Bij dezen de proef op de som genomen. Ik heb een recept gebruikt van guru Martha Stewart, die bijna al haar gerechten zelfmaakt en ben aan de slag gegaan. Conclusie: de pancakes zijn dikker, luchtiger, iets zoeter en tegelijkertijd ook iets zouter.
En erg lekker, met bijvoorbeeld zelfgemaakte jam. Maar zeker ook gewoon zonder een topping. En ook de kinderen vonden het erg lekker, dus deze komen nog wel vaker op tafel.

Ingredienten:

  • 125 gram bloem;
  • 1/2 theelepel zout;
  • 1 eetlepel suiker;
  • 2 eetlepels olie;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 250 mL melk;
  • 1 ei (L).
Bereiding:
Meng in de eerste kom bloem, zout, suiker en het bakpoeder. In een tweede kom gietj je de melk, het ei en de olie en meng dit goed door.
Schudt de vaste ingredienten bij de vloeibare en mix met de garde goed door. Het hoeft niet superglad te zijn er mogen nog enkele klontjes in zitten. 
Pak een beetje olie en smeer met een kwastje een gloeiende koekenpan in. Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in de pan. Met de bolle zijde van de lepel smeer je dat uit tot een rondje. Zo kun je er drie in een pan kwijt. Wanneer je aan de bovenzijde belletjes ziet ontstaan en de bovenzijde vaster wordt, is het tijd om het om te draaien. Bak nogmaals 2 minuten en de pancakes zijn klaar. Wil je ze niet meteen serveren of zet je graag alles tegelijk op tafel dan kun je de pannenkoeken warm houden in een oven van 100 graden Celsius.

4Pure: pancakes

Geen opmerkingen: