Met kurkuma en gember, wat het geheel een Oosters tintje geeft, maar ook kruiden zijn die erg goed voor je zijn.
Wil je weten hoe je het maakt:
Ingrediënten
- 2 pakjes of blikjes kokosmelk;
- 450 mL water;
- 2 cm verse gember;
- 4 eetlepels vissaus;
- sap van 1 citroen;
- 1/4 theelepel chilipoeder;
- 1/2 theelepel kurkuma;
- restjes kip gesneden in blokjes van 1 x 1 cm.
Bereiding
Giet de kokosmelk en water in een pan en breng aan de kook. Hak ondertussen de gember zeer fijn. Wanneer de kokosmelk kookt voeg je alle andere ingrediënten toe en laat je het geheel nog 15 minuten doorkoken. Serveer meteen en garneer eventueel met fijngesneden lente-ui (en misschien wel een lekker kaasstengeltje),
4Pure: kippensoep met kokosmelk |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten