Voor het mediterrane effect, wordt het geheel gegarneerd met een fetadressing. En als groenten serveren we er gegrilde courgetterondjes bij. Natuurlijk ook met een fetadressing.
Ingrediƫnten (4 personen):
- 4 Zalmfilets;
- Zout en peper;
- Olijfolie, extra vierge;
- 1 Courgette;
- 100 gram Feta;
- een bosje basilicum;
- 1 Citroen.
Bereiding:
Verkruimel de Feta met de vingers in een schaal. Hak de basilicum erg fijn. Rasp de citroen, enkel het gele gedeelte niet het witte. Het witte deel van de citroen is namelijk erg bitter.
Meng in de schaal, de feta, citroenschil, 1 eetlepel citroensap en de basilicum. Voeg hier zoveel olijfolie aan toe dat je een papje krijgt.
Snijdt de courgette in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Smeer de zalmfilet in met olijfolie. Bestrooi deze met zout en peper.
Steek de barbecue (of skottelbraai) aan. Gril de zalmfilet aan beide zijde, totdat hij net gaar is. Leg op een bord en laat even rusten, dat is beter voor de smaak.
Gril vervolgens de courgette aan beide kanten, tot hij mooi bruin is.
Leg op elk bord een zalmfilet met plakjes courgette. Schep op de zalmfilet en de courgette de fetadressing.
![]() |
4Pure: gegrilde zalm en courgette met fetadressing |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten