woensdag 4 december 2013

Loempia's

Loempia's ik ben er dol op. En onderstaand recept is echt heerlijk!

Ingrediënten (ongeveer 30 loempia's):
  • 30 gram vermicelli noodles;
  • 1 ui, fijngesnipperd;
  • 2 wortels, geraspt;
  • 3 bosuitjes in reepjes gesneden;
  • 2 eieren (L);
  • 2 eetlepels vissaus;
  • 3 teentjes knoflook, uitgeknepen of fijngehakt;
  • 2 theelepels bruine suiker;
  • 1/4 theelepel zout;
  • 1/2 theelepel versgemalen peper;
  • 250 gram kipfilet;
  • 250 gram half om half gehakt;
  • 1 pakje diepgevroren loempiavellen, ontdooid;
Materialen:
  • Blender;
  • Friteuse;
  • Kwastje; 
  • Rasp.
Bereiding:
Doe de vermicelli in een grote kom en overgiet met heet water. Laat 5 minuten staan en laat uitlekken. Snij in kleine stukjes. Meng de vermicelli met de wortel, ui en bosuitjes.
In een tweede kom meng je het ei, vissaus, knoflook, suiker, zout en peper. In de blender maak je van de kipfilet gehakt. Meng het kippengehakt met het half en half gehakt en vervolgens met de saus. Daarna meng je de groenten vermicelli erdoor.
Leg een loempiavel voor je neer, met de punt naar beneden. Ongeveer 2 cm van de onderzijde leg je anderhalve eetlepel vulling erop. Rol de punt van de loempia om de vulling en draai hetgeen nogmaals. Vouw de linkerflap naar binnen en vervolgens de rechterpunt eroverheen. Rol de loempia verder op, tot je een klein driehoekje overhoudt. Met een kwastje maak je de punt nat. Rol de loempia verder en ga door met het tweede vel, tot ze allemaal gevuld zijn (zie ook bovenstaande foto's).

Breng de frituur naar 180 graden Celsius en bak de loempia's 2 minuten. Laat ze 5 minuten rusten en bak nogmaals 2 minuten, tot ze mooi bruin en krokant zijn.

Tips en tricks:
  • Deze loempia's zijn heerlijk met zoete chilisaus om in te dippen. Maar ook Japanse soja saus is een goede combinatie;
  • Als je wilt kun je ook nog extra champignons of shiitake toevoegen;
  • Invriezen kan als ze gevuld en opgerold zijn in diepvrieszakjes. Ze zijn ongeveer 3 maanden houdbaar in de diepvries. Houdt er rekening mee dat je de loempia's in dat geval de eerste keer 3 minuten bakt.
4Pure: Loempia's
TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: