zondag 15 december 2013

Kerstmis: Breekbolletjes gevuld met mozzarella en roomkaas


Dit is een heerlijk gerecht om als hapje te serveren aan je kersttafel. Een heerlijk gevuld broodbolletje met mozzarella en roomkaas. En het geheel wordt bestrooit met verse kruiden! 

Ingrediënten:

Brood:
  • 4 gram gist;
  • 5 gram suiker;
  • 255 mL karnemelk;
  • 35 gram roomboter, gesmolten;
  • 7 gram zout;
  • 400 gram bloem.
Gevuld brood:
  • 1 bolletje mozzarella (geraspt);
  • 100 gram roomkaas;
  • 2 eetlepels boter, gesmolten;
  • 3 eetlepels fijngehakte basilicum / rozemarijn.
Materialen:
  • Broodbakmachine;
  • Rasp;
  • Kwastje;
  • Bakplaat.
Bereiding:
Vul je broodbakmachine met bovenstaande ingrediënten in de goede volgorde. Bij mijn broodbakmachine is dat: Eerst karnemelk dan boter. Daarop de bloem en de overige ingrediënten. Kies dan de deeg stand. Zodoende wordt het deeg gekneed en vindt de eerste rijs automatisch plaats.

Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en rol uit tot een lap van 45 x 30 cm. Snijdt deze met een pizzasnijder in 24 rechthoekjes van ongeveer gelijke grootte.
Meng in een kom de roomkaas met de geschaafde mozzarella. Pak een stukje deeg en leg daar 1 theelepel kaasmengsel op. Vouw het deeg dicht (randen goed dichtdrukken) en maak er een bolletje van. Doe dat 24 x en leg de bolletjes neer in de vorm van een kerstboom. Leg onder een theedoek en laat een uur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Na de tweede rijs bak je de broodjes 17 minuten in de oven. Haal ze eruit en bestrijk meteen met de gesmolten boter. Besprenkel met de kruiden en serveer.

Tips en trucks:
  • Heb je geen broodbakmachine dan je het deeg kneden met de hand of de mixer met deeghaken. Laat het dan een uur bij kamertemperatuur rijzen en ga verder met het recept;
  • Ook lekker is gesmolten kruidenboter te gebruiken voor het besmeren van het brood;
  • Wil je niet zelf je deeg maken, dan kun je ook kant en klaar pizzadeeg gebruiken. 
Breekbolletjes gevuld met mozzarella en roomkaas


TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: