maandag 16 december 2013

Kerstmis: Kerst koekjes




Ook zo'n liefhebber van koekjes? Dan zijn deze gevulde kerstkoekjes echt iets voor jou!

Ingrediënten:

Koekjes:

  • 110 gram amandelmeel;
  • 2 eiwitten (L);
  • 25 gram suiker.
Vulling koekjes en garnering:
  • 2 eiwitten (L);
  • 100 gram suiker;
  • 180 gram boter, kamertemperatuur;
  • Verbrijzelde zuurstokken.
Materialen:
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Mixer;
  • Spuitzak en spuitmond.

Bereiding:
Klop de eiwitten schuimig en voeg de suiker toe. Klop de eiwitten dan tot ze net stijf zijn. Meng het eiwitschuim met een spatel voorzichtig door het amandelmengsel.

Wanneer ze goed gemengd zijn breng je het over naar een spuitzak. Spuit rondjes van 2 cm doorsnede op de bakplaat. Laat 45 minuten aan de lucht drogen en bak dan 11 minuten in een oven van 150 graden Celsius.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de vulling: Meng in een kom suiker met eiwitten. Zet de kom op een pan met kokend water, waarbij de onderkant van de kom het water niet raakt (au-bain-marie). Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal de kom van het vuur en klop met een mixer tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur en dikker wordt. Voeg dan de boter beetje voor beetje toe en blijf mengen tot het boter mengsel klaar is. Breng over naar een spuitzak.

Pak een koekjes onderkant. Spuit daarop de vulling en leg er een bovenkant op. Rol de koekjes door de zuurstokken. Herhaal voor alle koekjes helften.

Tips en tricks:

  • Amandelmeel is goed verkrijgbaar via de natuurwinkel of goed gesorteerde speciaalzaken;
  • Kun je toch niet aan amandelmeel komen, dan is het eenvoudig zelf te maken. Ontvel amandelen en maal ze fijn in een keukenmachine.

4Pure: kerst koekjes


TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: