dinsdag 3 december 2013

Home made: crème fraîche (ook lactose vrij)


In de serie homemade, vandaag crème fraîche. En wat blijkt: een heel simpel recept om te maken en heel smaakvol. En wat helemaal leuk is: heb je een allergie voor bijvoorbeeld lactose, dan kun je eenvoudig je eigen lactose vrije crème fraîche maken!

Ingrediënten:

  • 400 mL slagroom;
  • 200 mL yoghurt.
Materialen:

  • Optioneel: potje met schroefdeksel.
Bereiding:
Schenk de slagroom in een kom. Schep de yoghurt erbij en meng goed. Doe over in potjes met schroefdeksel en zet weg bij kamertemperatuur. Laat tenminste 8 uur staan. Laat je het iets langer staan dan wordt de crème fraîche nog romiger. Vervolgens bewaren in de koelkast, waar het nog een aantal dagen houdbaar blijft.

Tips en tricks:

  • Voor de lactose vrije versie gebruik je lactose vrije slagroom en yoghurt. Minus-L is zo'n leverancier die beide producten in hun assortiment heeft en dit is goed verkrijgbaar bij de supermarkt;
  • Heb je geen potjes dan kun je ook een diepvriesdoos gebruiken;
  • Een heerlijk gerecht met crème fraîche zijn onderstaande potato skins. In de oven gebakken partjes aardappel met bacon en crème fraîche.
4Pure: homemade crème fraîche



TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: