zaterdag 7 december 2013

Cranberry cake




Cranberry's onlosmakelijk verbonden met kerst. Vandaag een lekkernij dat heerlijk te serveren is aan het kerstbezoek!

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem;
  • 1/8 theelepel zout;
  • 180 mL crème fraîche;
  • 1/2 theelepel zuiveringszout;
  • 90 gram boter, kamertemperatuur;
  • 250 gram suiker;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 2 eieren (L);
  • 1 eetlepel citroensap;
  • 60 gram gedroogde cranberry's.
Materialen: 
  • Cakeblik 20 cm.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Week de cranberry's 10 minuten in heet water. Beboter het cakeblik. In een kom meng je de bloem, zout en het zuiveringszout. In een tweede kom voeg je de boter bij de suiker. Mix op een hoge snelheid ongeveer 3 minuten tot de boter luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens het vanille-extract en de crème fraîche. Voeg als laatste het citroensap toe. Mix goed door tot alles is opgenomen.
Voeg dan de droge ingrediënten toe. Mix tot deze net zijn opgenomen. Schep de cranberry's met een spatel door het beslag heen en giet het in het cakeblik.
Bak 60 tot 70 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.



Tips en tricks:
  • Je kunt ook verse cranberry's gebruiken. Gebruik dan ongeveer 80 gram cranberry's;
  • Zuiveringszout is goed verkrijgbaar bij de drogisterij.
4Pure: cranberry cake

TopblogsTopblogsRecepten startpagina

Geen opmerkingen: