donderdag 25 juli 2013

Vakantierecept: supersnelle macaroni

Weer een makkelijk vakantierecept: Supersnelle macaroni. Wel te serveren met lekker fruit, komkommer en een salade. Ideaal dus voor een warme dag.
Dit recept is een familierecept en favoriet bij de jongste. Als je aan hem vraagt wat hij wil eten dan is het antwoord altijd macaroni. Geen friet, pizza of hotdogs, maar macaroni. Hij eet daar dan zo lekker van dat het toetje er vaak bij inschiet. Daar laat hij dan net geen gaatje meer voor over.
Bij ons is het dan ook bijna niet mogelijk om in de vakantie niet een keer deze macaroni te maken. Onze jongste zou zo teleurgesteld zijn.

Om de macaroni te bereiden heb je nodig:

Ingrediënten:

  • 125 gram spekjes;
  • 250 tot 500 gram rundergehakt;
  • 500 gram macaroni;
  • 1 ui;
  • 1 groot blikje tomatenpuree;
  • scheutje olijfolie;
  • voor erbij een salade, komkommer en/of meloen en Parmezaanse kaas.
Bereiding:

Snipper het uitje fijn. Zet een koekenpan aan op laag vuur en begin de spekjes uit te bakken. Voeg na 5 minuten de fijngesneden ui toe en laat 3 minuten stoven. Zet ondertussen een grote pan met koud water op en laat die aan de kook komen. Voeg het gehakt toe aan het spek/ui mengsel en bak goed door. Doe wanneer het water kookt de macaroni in de pan en kook deze gedurende de tijd die is beschreven op de verpakking (al dente is het lekkerst). Schep het gehaktmengsel naar de zijkanten en schep in het midden de tomatenpuree. Laat een minuut of twee goed doorbakken. Je weet wanneer de tomatenpuree goed is door te ruiken. In het begin ruikt hij zurig. Wanneer hij goed is zal hij veel zoeter ruiken. Als je deze stap niet uitvoert proef je dat ook in de smaak. Bij niet goed doorbakken blijft de tomatenpuree zuur. 
Schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel en zet het vuur uit. Giet de macaroni af. Sprenkel de macaroni met wat olijfolie en schep goed door. Schep vervolgens het gehaktmengsel erdoorheen totdat alles een mooie rood/oranje kleur heeft. Serveer er een salade, komkommer en of meloen bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

4Pure: supersnelle macaroni

Geen opmerkingen: