woensdag 17 juli 2013

Vakantierecept: Salade van meloen, ham en mozzarella

Het is weer vakantietijd en ook 4Pure heeft een paar weken zijn deuren gesloten. Maar... we zijn weer in het land. En wat is nou inspirerender dan een andere cultuur. Het is natuurlijk wel behelpen want ik kon lang niet alles meenemen wat ik normaal aan keukengerei voor handen heb. Maar niet getreurd: er kan altijd lekker gekookt worden.
En om de vakantiestemming te blijven, de komende weken een aantal berichtjes met lekkere vakantierecepten. Eenvoudig te maken, met ingrediënten vaak goed verkrijgbaar in de Mediterrane landen. We beginnen light met deze ultiem lekkere meloensalade.


Ingrediënten (4 personen):
1 cantaloupe meloen;
200 gram mozzarella;
2 eetlepels olijfolie, extra vierge;
peper en zout;
rauwe ham, het lekkerst vanuit de streek waar je vakantie viert (in Spanje is bijvoorbeeld de Iberische ham een delicatesse);
verse basilicumblaadjes.

Bereiding:
Snijdt het vruchtvlees uit de meloen en snijdt in driehoekjes van ongeveer 2 cm groot. Doe dit ook bij de mozzarella. Bestrooi het geheel met zout en peper. Besprenkel met de olijfolie en meng alles goed door.  Proef en voeg naar smaak nog zout of peper toe. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en meng die er ook doorheen. Leg deze salade op een bord. Leg om de salade een rand met de rauwe ham.


Geen opmerkingen: