dinsdag 23 juli 2013

Vakantierecept met skottelbraai: broodje hamburger de luxe

Er is 1 gerecht waar in ons huishouden onze oudste helemaal voor gaat. Een broodje hamburger. Het liefst met friet, maar als we besluiten om het wat gezonder te houden, dan eten we daar een salade of aardappels uit de oven bij.

Dat broodje hamburger proberen we zo gezond mogelijk te maken, door er sla, komkommer en tomaat bij te serveren.
Op vakantie hebben wij, natuurlijk, een skottelbraai bij. Natuurlijk, want de skottelbraai is bijna niet weg te denken bij de standaard uitrusting van de kampeerder.
Hij kan gebruikt worden als bbq, maar je kunt er ook prima in wokken. Vandaag een skottelbraai recept met hamburger: een broodje hamburger de luxe.

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 hamburgers (de beste die je kunt krijgen);
  • 4 hamburgerbroodjes;
  • 2 tomaten;
  • 4 plakken bacon;
  • sla;
  • 50 gram feta;
  • zout en peper.

Bereiding:
Was de sla en de tomaat. Scheur de sla in stukken net iets groter dan het broodje. Snijdt de tomaat in plakjes. Snijdt de broodjes doormidden. Verkruimel de feta tussen je vingers. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met een scherp mes een zakje in de hamburger. Schep hierin een eetlepel feta. Druk de hamburger goed dicht.
Steek de skottelbraai aan. Bak de bacon uit op de skottelbraai (ongeveer 5 minuten) en laat de plakjes uitlekken op een keukenpapier, zodat ze mooi knapperig worden.
Veeg de skottelbraai met een papiertje schoon. Grill de binnenzijde van het broodje tot er een grill effect ontstaat. Leg elk broodje klaar op een bord. Leg op de onderzijde van het broodje alvast het plakje sla erop.
Bak de hamburger aan twee zijde (ongeveer 3 minuten per zijde) tot hij net gaar is. Leg de hamburger boven op de sla. Daarop leg je de bacon en tomaat en je legt het kapje erboven op. Smakelijk!

4Pure: skottelbraai broodje hamburger de luxe


Geen opmerkingen: