maandag 13 mei 2013

Aardappelpannenkoek

Inmiddels is het alweer wat maanden geleden dat ik geblogd heb. Gelukkig om de juiste redenen: de kookstudio en de moestuin brachten veel werk met zich mee.
Nu alles gepland is en groeit en bloeit is het onderhoud weer naar een lager niveau. Dat gaat natuurlijk weer veranderen als we gaan oogsten.
Dit jaar lopen we een maandje achter in verband met het weer. Normaal gesproken eten we nu al de aardbeien van eigen bodem. Het is te hopen dat het seizoen nu ook een maand langer duurt.

Toch heb ik zo'n lekker recept gevonden voor ons eigen Nederlandse aardappel, dat kon ik niet anders dan met jullie delen: de aardappelpannenkoek.

Hier in mijn gezin is iedereen er razend op en staat het inmiddels ook regelmatig op het menu.

Ingrediƫnten

- 1200 gram kruimige aardappelen;
- 1 klein uitje;
- 1 theelepel zout;
- 1/4 theelepel peper;
- 2 eetlepels boter;
- 2 eetlepels olie.

Bereiding
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Snipper het uitje zeer fijn. Pureer de aardappels met de stamper en voeg het uitje toe.
Verwarm een koekenpan en voeg de olie en boter toe. Wanneer de boter is gesmolten, zet je het vuur laag. Schep de puree in de pan en die strijk je glad met de achterkant (bolle kant) van een lepel. Laat 15 minuten zacht bakken. Snijdt in vieren en draai de stukken om. Laat ook de andere kant bruin worden gedurende 5 minuten.
Geen opmerkingen: