zaterdag 9 februari 2013

Shortbread de luxe

Vorige week vrijdag zaten mijn oudste zoon en ik 24 kitchen te kijken en wel te weten naar: Rudolphs bakery. In deze aflevering maakte Rudolph shorbread the luxe.
Mijn zoon, die van lekker eten houdt, maar niet van koken, stond op en zei: dit wil ik maken. Dat was natuurlijk iets wat ik niet kan weigeren. Koken met mijn oudste!!
Dus wij zijn begonnen aan het recept. Het betekende veel wachten. Eerste maakten we Dulce de Leche van gecondenseerde melk. Een paar uur later maakten we het shortbread. In plaats van pinda's hebben we walnoten gebruikt, dat was gezien de allergieen hier in huis een iets betere variant. Op de laag shortbread smeerden we de Dulce de Leche en vervolgens.... een paar uur wachten.
Tenslotte smolten we twee chocolades: een bruine variant bestaande uit pure en melkchocolade en een witte variant van witte chocola. De bruine chocolade smeerden we over de Dulce de Leche en met een lepel spatelden we op een paar plekken de witte chocolade. Met een cocktailprikker mengden we de twee licht door elkaar, opdat we een mooi patroon kregen.
En vervolgens... wachten we weer een uur, zodat alles goed uitgehard was. En dit was echt de meest lastige keer om te wachten, want het zag er heerlijk uit en rook ook geweldig.

Maar na een paar uur hebben we netjes blokjes ervan gesneden en geproefd of het wel lekker was:
Nee lekker is een understatement! Dit recept ziet er niet alleen heerlijk uit op tv. Het smaakt en ruikt ook heerlijk.

Ik heb hierbij een link gemaakt, zodat je, mits je het geduld heb, dit recept ook kan maken. Het is van 24 kitchen, inclusief filmpje:
shortbread de luxe,

En dit is het eindresultaat met een zeer trotse oudste zoon:
Shortbread de luxe met een trotse Marc

Geen opmerkingen: