dinsdag 29 januari 2013

Workshop high tea

  

Gisteren vond in de kleine kookstudio een workshop high tea plaats. Te voren had ik bedacht dat het leuk zou zijn om die in vintage stijl te doen. Dat ziet er zo chique, klassiek en elegant eruit. Precies zoals een high tea zou moeten zijn.

Toen de dames binnenkwamen zijn ze begonnen met het maken van de verschillende gerechten. Na anderhalf uur stond alles klaar of in de oven en kon de high tea daadwerkelijk aanvangen. De gerechten werden een voor een aan tafel geserveerd. Met een lekker kopje thee erbij natuurlijk.
Er waren verschillende gerechten gemaakt waaronder verschillende soorten sandwiches, brownies, quiche en niet te vergeten scones. Daarnaast werden er ook nog zoete lekkernijen gemaakt.

De basisingrediënten voor de recepten en de lekkernijen die de dames niet zelf maakten haalde ik, zoveel als mogelijk, bij lokale ondernemers. Het brood en de bonbons kwamen van Bakkerij Lamers, de thee van theehuis  Bloesem in Herpen en de rest van mijn gebruikelijke leverancier: de Landwinkel.
De Landwinkel krijgt zijn producten weer van regionale boeren en leveranciers.

De dames waren erg enthousiast en echte zonnetjes in de keuken. Het was een erg leuke workshop om te geven.

En als laatste een foto van de tafelstyling (met hulp van mijn schoonzus Danny die naast zeer goede fotografe ook styling doet bij Janssen-Fotografie):Geen opmerkingen: