dinsdag 8 januari 2013

Twd: pizza met uien confiture

Vandaag was het weer Dinsdag met Dorie! En een hele lekkere. We maakten pizza, maar anders dan ik gewend ben, gebruikten we voor het deeg een spons deeg als start. Daarna maakten we het einddeeg.

Het resultaat:
De korst van de pizza was goed: krokant en luchtig. Ook lekker van smaak. De uien confiture was erg lekker. Zoetig met een licht zuurtje, prima op de pizzabodem. Als topping heb ik geitenkaas, parmezaanse kaas en zwarte olijven gebruikt. Het ziltige van deze ingredienten combineerden erg goed met het zoete van de confiture.

Was er ook nog iets wat minder was aan het recept. Een klein ding: het was een tijdrovend recept. Vanaf de start tot het eindresultaat koste het 4 uur. Desalniettemin werd dit door de lekkere smaak gecompenseerd, dus dit wordt een blijvertje.

De engelse versie van deze post doet mee aan Tuesdays with Dorie.Het recept kun je deze week terugvinden (in het Engels), bij onze gastheer, Paul of the Boy can bake.

En een foto van het eindresultaat:


Geen opmerkingen: