donderdag 10 januari 2013

Spaghetti met broccoli, gehakt en spekjes

Een heerlijk recept, zelfs voor mensen die niet van broccoli houden. En heel snel klaar. Er zijn al zoveel goede reacties op deze maaltijd geweest. Wellicht dat de combinatie met het zoute van de spekjes en het zoetige van de uitjes en het pepertje uit de olijfolie precies de juiste snaar raakt.
Is er iets wat het nog lekkerder zou maken? Ja, wanneer de spaghetti zelf gemaakt is. Maar dat recept zal ik de volgende keer op de website zetten. Een tip: de pan is schoon als dit recept wordt gegeten door 3 volwassenen en 3 kinderen onder de 10!

Benieuwd? Men neme:
Ingrediƫnten:
- 1 kg broccoli;
- 250 gram spekreepjes;
- 500 gram gehakt;
- 1 klein uitje;
- olijfolie, extra vierge;
- 500 gram gedroogde spaghetti;
- Parmezaanse kaas, naar smaak.

Bereiding:
Snipper het uitje fijn. Snijdt de broccoli in fijne roosjes. Breng twee pannen met water (1 grote pan) aan de kook. Bak ondertussen 5 minuten op gemiddeld vuur, kleine pit de spekreepjes uit. Voeg dan het uitje toe en bak nog 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dat rul. Zet terzijde.
Kook de broccoli in de kleinste pan in ongeveer 7 minuten beetgaar. Laat uitlekken en zet terzijde. Doe de spaghetti in de grote pan en kook die gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Laat de spaghetti uitlekken en giet er wat olijfolie over. Doe in dezelfde pan het gehakt/spek mengsel en de broccoli. Meng alles goed door elkaar.
Schep op een bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.Geen opmerkingen: