vrijdag 11 januari 2013

Ffwd: Langzame appels

Het is weer vrijdag en dan wordt er iets gemaakt uit het boek: Around my French kitchen van Dorie Greenspan. Deze keer maakten we een nagerecht met appels. De appels werden gecombineerd met sinaasappelrasp, suiker, boter en een paar andere kruiden. En toen moest het heel lang op lage temperatuur garen in de oven.
Het werd met slagroom geserveerd, maar ook deze slagroom was niet gebruikelijk. Ook hier waren een aantal kruiden aan toegevoegd.

En wat wat het oordeel? Tja, dat was niet eenduidig. Het gerecht ziet er fraai uit, zoals je kunt zien op de foto. Maar het was te groot. Mede omdat de appels nogal sterk van smaak waren door de kruiden. Het was lekker, maar te veel voor een nagerecht. Maar ik kon me voorstellen dat als dit gerecht in ene kleinere vorm onderdeel uitmaakt van een grand dessert met een bolletje vannille-ijs bijvoorbeeld, dat dit gerecht compleet in de smaak valt.

Wil je weten wat de andere leden van dit recept vonden dan kun je kijken op:

En natuurlijk de foto:

2 opmerkingen:

Natascha zei

Dit lijkt me een zalig recept! Bedankt!

4pure by Andrea zei

Dank je voor je leuke reactie. Het was lekker en nog lekkerder in combinatie met ijs of slagroom!