zondag 18 november 2012

The daring cooks: Pekelen en grillen

  

Audax of Audax Artifax was our November 2012 Daring Cooks’ host. Audax has brought us into the world of brining and roasting, where we brined meat and vegetables and roasted them afterwards for a delicious meal!

Eindelijk, het werkt weer. Ik heb er bijna een week over gedaan, voor mijn layout bij blogger er weer uitzag zoals ik het bedoel. Dus vandaar het daring cooks recept van deze maand is een klein beetje laat.

Deze maand stond pekelen en grillen op het programma. )Nou ja, of pekelen het goede woord is weet ik niet, in het Engels is het brining. Maar google translate, mijn hulp bij het vertalen van specifieke engelse termen is er zeker van dat het dit zou moeten zijn.)
Ik heb als uitdaging een zalmmoot gekozen. Wij zijn erg fan van vis, maar vaak lopen de viseiwitten uit de vis en deze methode zou dat moeten voorkomen.
Ik ben blij dat ik dat heb geprobeerd, want het werkte. De smaak was voortreffelijk het grillen ging goed. Een dikke tien.

Ik heb het recept gevonden op ehow.com, en natuurlijk een klein beetje aangepast.

Ingredienten:
- 200 gram bruine suiker;
- 265 gram zeezout;
- 1 theelepel gemalen zwarte peper;
- 1/2 theelepel cayenne peper;
- 4 eetlepels soja saus;
- 120 mL water;

Bereiding:
Breng 60 mL water aan de kook. Los hierin de suiker en het zout op. Voeg de rest van het water, de sojasaus en de twee pepers toe en roer goed. Leg de zalmfilet in het mengsel met de huid naar beneden en zorg ervoor dat de zalm bedekt is. Laat hem ongeveer 24 uur in de saus liggen.
Haal de zalm eruit en leg hem op een rek om uit te laten lekken en licht te laten drogen.
Verhit de grillpan goed heet en bestrijk de filets met zonnebloemolie.
Grill aan beiden zijden op laag vuur totdat de zalm gaar is.

Het eind resultaat:

Geen opmerkingen: