dinsdag 14 augustus 2012

The daring cooks: karnemelk maismeel pancakes

  


Rachael of pizzarossa was our August 2012 Daring Cook hostess and she challenged us to broaden our knowledge of cornmeal! Rachael provided us with some amazing recipes and encouraged us to hunt down other cornmeal recipes that we’d never tried before – opening our eyes to literally 100s of cuisines and 1000s of new-to-us recipes!
Voor de daring kitchen was de uitdaging om iets met maismeel te maken. Tja, dat valt niet mee, want het is niet mijn favoriete ingredient. Ik vind het lekker in brood, maar ja dat hoort meer bij de daring bakers, dan bij de daring cooks. Rachel was zo aardig om wat voorbeeld recepten er bij te leveren en zo kwam ik dus aan karnemelk maismeel pancakes.

Sowieso is dat een vrij Amerikaans recept, pancakes is daar iets wat ze bij het ontbijt eten, maar is bij ons niet zo ingeburgerd (het is echt iets anders dan pannenkoeken). Dus wel een keer leuk om uit te proberen.
Met maple siroop, als je het dan doet, moet je het ook goed doen. Het was erg lekker, dus ik kan zeggen dat ik voortaan een lekker maismeel recept in mijn verzameling heb met dank aan Rachel (en het blog: www.fullcirclefoodie.com).

Ingredienten:
- 160 gram bloem;
- 180 gram maismeel;
- 4 eieren (L);
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1 theelepel zuiveringszout;
- 1 theelepel zout;
- 600 mL karnemelk;
- 6 eetlepels (90 gram boter), ongezouten, gesmolten en afgekoeld.

Bereiding:
Roer in een kom de vaste ingredienten door elkaar. Roer in een tweede kom, de eieren, karnemelk en boter door elkaar en voeg dat toe aan de andere kom. Goed mixen totdat de klontjes zijn verdwenen.
Verwarm wat olie in een pan en schep 1 ijslepel beslag per pancake in de pan (in mijn pan konden er drie tegelijkertijd). Laat in ongeveer anderhalve minuut bruin worden en draai dan om. Laat nog een minuut garen en de pancake is klaar. Je kunt ze warm houden in de oven.

Serveertip: giet er wat maplesiroop over, voor een lekker lunch gerecht (als ontbijt zie ik het nog niet zitten).

Dat zou er dan zo uit kunnen zien:


Geen opmerkingen: