vrijdag 8 juni 2012

Ffwd: olijfolie ijs

  
Vandaag is erg speciaal voor mij. Voor het eerst blog ik op mijn nieuwe en verbeterde site.
En niet alleen dat, maar ik ben ook begonnen met mijn eigen bedrijf in het geven van kook avonden, gecombineerd met het vers plukken van de groenten, kruiden en fruit in mijn tuin. En het heeft veel werk gekost om de website te maken en om mijn wei in perfecte staat te krijgen. Maar ik kan zeggen dat ik die taak zo goed als volbracht heb. En ik heb hier naar uitgekeken.
Dat voor wat betreft de nieuwe, verbeterde look.

Voor vandaag, vrijdag, gingen we met onze kookgroep van French Fridays with Dorie Olijfolie ijs maken. En ik weet het, dat klinkt gek. Het klinkt in ieder geval niet als een lekker dessert (dat was mijn eerste gedachte in ieder geval). Ik vind olijfolie heerlijk in een salade of om mee te bakken, maar in mijn ijs, daar was ik niet heel zeker van. Maar als je bij een kookclub zit en je spreekt af dat je dit gerecht gaat maken, dan stap je over je voorgevoel heen en je maakt het.
En het resultaat.... het was heerlijk. De olijfolie gaf een hele speciale, maar lekkere smaak aan het ijs. Nooit, nee nooit zou dit in mij zijn opgekomen. Dus wat ben ik blij dat ik bij deze kookgroep ben.

Als je wilt weten wat de andere koks hiervan vonden, dan kun je hun resultaten bekijken op:

http://www.frenchfridayswithdorie.com/?p=1075

En het eind resultaat, de zomer staat voor de deur, vind je niet?Geen opmerkingen: