dinsdag 20 maart 2012

Tuesdays with Dorie: soda bread en mijn wei

  
In mijn wei is, zoals je kunt zien aan de foto's al veel gebeurd. We hebben veel gedaan in de laatste paar weken en de moestuin begint echt vorm te krijgen. We hebben honderden kruiwagens met zand verplaatst, hebben de bakken getimmerd en geverfd. Ik heb de rozen, fruitstruiken en bomen gesnoeid. De groenten die in Maart de grond in moesten zijn gezaaid (en zoals je bovenstaand kunt zien zijn de tuinbonen al aardig gegroeid. Een koude kas is gemaakt om het seizoen te verlengen en er zijn tunnels over de aardbeien gezet om ze eerder tot bloei te verleiden (ze zijn dan zo'n twee weken eerder te plukken).
Dat heb ik niet alleen gedaan, vrijwel iedereen in mijn familie helpt mee, inclusief de driejarige. En het kijkt al zo mooi, ook al is het nog niet af. Zo teken je het uit op papier en dan is het na veel hard werken gemaakt. De paden tussen de bakken worden nog afgewerkt met grind en dan is het meeste werk gedaan. Ja natuurlijk wil ik nog mijn kas met zonnewarmte en mijn tegelpad tussen de fruitbomen. En vergeet ook de muurtjes niet om de kruidentuin en de linkermuur om de moestuin. Maar dat zijn op dit moment wensen en die zijn (nog) niet zo noodzakelijk.

Dus de komende weken hoop ik wat meer te bloggen. Totdat de onkruidinvasie gaat starten, dan gaat daar weer veel tijd in zitten. Dus ik heb me gestort op de tuesday met Dorie uitdaging.
Vandaag hebben we een sodabrood gemaakt. Dat is brood, waarbij geen gist maar zuiveringszout wordt gebruikt om het luchtig te maken. Ik heb zelf cranberry's en rozijnen toegevoegd en een eetlepel honing. Na het bakken in de oven was het brood luchtig en had het een lekkere korst.
Het werd hier zeer gewaardeerd, dus deze ga ik zeker vaker bakken.
De rugelach die ik nu dus nog niet gemaakt hebt (dat was de opdracht van twee weken geleden), ga ik zeker inhalen want wat zag die er lekker uit bij de andere blogs.

Ik hoop dat ik weer snel kan schrijven en onderstaand een foto van het resultaat!

Geen opmerkingen: