donderdag 9 februari 2012

FFwD: Nutella taartje

  


Ondanks het feit dat ik het erg druk heb, kon ik dit niet laten schieten: een Nutella taartje. Een brioche besmeerd met, in mijn geval pruimenjam, gesmolten nutella erover en dan bestrooid met hazelnoten. Kun je je nog iets lekkerders voorstellen. Ik helaas wel. Het klonk veelbelovend, ik heb zelf de brioche gemaakt, volgens het recept dat ik een aantal weken geleden had uitgeprobeerd en de brioche was lekker. Een beetje krokant onder de grill, prima te doen. De pruimenjam die ik in augustus had gemaakt, is zoals je ziet ook al bijna op, dus ook lekker om op te eten. Hazelnoten en nutella, allebei niet te versmaden (ik heb zelfs even mijn werkzaamheden voor mijn tuintje stilgelegd), maar de combinatie van deze vier was wel lekker, maar hoef ik niet perse nog eens te maken.
Nu was het oorspronkelijke recept met sinaasappel compote en daar hebben mijn man en ik het over gehad, zou dat een beter resultaat opgeleverd hebben? Wij denken van niet. We vonden het zonde om een fruitsmaak toe te voegen aan de brioche met nutella en hazelnoten. 
Niet dat het niet lekker was, alle stukjes waren zeker op, maar het gaat geen wekelijkse kost worden bij onze lunch of als toetje.
Jammer, maar ja weten we dat ook weer. Vorige week heb ik het recept van de week helaas niet gemaakt omdat de combinatie mij nogal vreemd overkwam: een gorgonzola appel quiche. Ik kon me er persoonlijk weinig bij voorstellen. Maar het recept is bij de andere kookgekken ontzettend positief ontvangen. Misschien dat ik die voor de volgende week ga bloggen, want helaas hebben we dan een recept met mosselen en dat vindt hier geen aftrek.
In ieder geval een prettig weekend en ik stort me weer op mijn beplantingsplan.Geen opmerkingen: