maandag 6 februari 2012

Dinsdagen met Dorie: witte broden

  

De eerste week bakken uit het nieuwe boek: Baking with Julia. Een food fenomeen in Amerika. Het boek is niet nieuw, het is zelfs een aantal jaren oud, maar wat ik erg leuk vindt aan het boek, is dat het enkel over bakken gaat. Ik vind het erg leuk om deel te nemen aan French Fridays with Dorie, waar ik lekkere recepten uitprobeer en nieuwe smaken proef, begrijp me niet verkeerd, maar bakken vindt ik wel het allerleukste.
Het eerste wat we gaan bakken waren witte broden. Simpel, maar leuk om te doen (en wit brood aten wij hier niet vaak).
Het enige commentaar op het recept was dat het iets te flauw was. Ik heb het zout gehalte in het recept aangepast naar 1 2/3 theelepel voor 2 broden en dit smaakte veel beter.
En het brood is echt een winnaar. Ik bak het inmiddels elke week. Het is luchtig, vol van smaak en romig. Ik hoop dat nog meer van deze recepten zullen volgen want dit was echt lekker.

Ben je al een beetje nieuwsgierig, dan kun je het boek Baking with Julia van Dorie Greenspan kopen. Ik heb het al in huis en de recepten gezien die wij allemaal nog gaan uitproberen.  Als je van bakken houdt en lekker eten, dan is dit boek een aanrader.

Wil je weten wat de rest van onze groep (van 300 leden) heeft gebakken dan kun je dat lezen via:
http://tuesdayswithdorie.wordpress.com/
Omdat ik volop bezig ben met het ontwerp, inrichten en uitzoeken van mijn zaden zal ik niet voor vrijdag bloggen, maar dat ga ik zeker doen want ik kan niet wachten om dat recept uit te proberen (brioche gecombineerd met nutella (mjam, mjam).

En het eindresultaat.


Geen opmerkingen: