vrijdag 18 november 2011

FFwD: lam gestoofd met cardamom en curry

  


Het is weer vrijdag en inmiddels al twee vrijdagen geleden dat ik geblogd heb met deelname aan French Fridays with Dorie. Het zijn dan ook drukke weken geweest. Ik ben jarig geweest (ja weer een jaartje erbij) en dan gaan bij mij alle remmen los. Ik heb uitgebreid gekookt voor mijn gasten. Ik heb echter nog geen recepten en foto's. Het was namelijk de bedoeling dat het op tijd klaar was en dat haal ik anders echt niet. Maar ik heb wel, in mijn speurtocht naar goede bak en kookrecepten, een paar juweeltjes ontdekt, zoals een red velvet cupcake, een cupcake met champagne en aardbei (van het bekende duo uit DC cupcakes) en wat te denken van chocolade passie. Ze proefden alle drie geweldig en ik ga ze zeker nogmaals maken (en bloggen). Ik heb daarnaast een Indiaas buffet bereidt met de curry die ik voor de Daring Kitchen heb gemaakt en boterkip, drie verschillende salades en rijst. En na mijn verjaardag was alles op.

Ik heb ook nog veel in de wei rondgehangen (nou ja hangen, werken). Het hout was binnen en dat betekende dat er geverfd en getimmerd diende te worden en daar zijn wij (mijn vader en ik (grotendeels mijn vader voor de technische ondersteuning) nu mee bezig. Want de bakken voor de fruitstruiken moeten binnenkort klaar zijn. Er zijn een aantal, zeker niet alle, fruitstruiken waarvoor het nu de periode is om te planten. Enig nadeel, in mijn enthousiasme en mijn geringe ervaring met de leverancier (die er de vorige keer een goede week over deed) ben ik gisteren gaan bestellen en je raadt het al... het komt morgen binnen. Dagje of drie te vroeg. Gelukkig zit hetgeen wat nog niet meteen de bak in kan in een eigen pot dus ik hoop dat het geen problemen oplevert.

Tussen de bedrijven door ben ik ook nog met mijn kookuitdagingen bezig geweest van de Daring Kitchen en French Fridays with Dorie. Voor de Daring Kitchen ben ik al een dag of twee te laat, dus dat heb ik maar uitgesteld tot zaterdag (sorry, sorry, sorry). Maar voor Dorie ben ik wel op tijd.
En het was helemaal in de stijl van mijn verjaardag: Indische stijl: lam gestoofd met cardamom en curry. Hartstikke leuk, maar een klein probleempje. Onze supermarkt verkocht geen curry kruiden. En aangezien ik graag voor een uitdaging sta, heb ik besloten het dan maar zelf te maken aan de hand van een recept van internet. Dat werd een beetje te pittig (de stoom kwam uit mijn mans oren). Ik houdt daar overigens wel van en kon de zoete smaken er goed doorheen proeven, mijn man niet.
De lam was ook ongelooflijke zacht en de aardappelen hadden ook een heerlijk aroma. Al met al met de goede curry kruiden misschien nog een herhaling voor de toekomst??
Of ik ga gewoon door met het experimenteren met de andere recepten uit haar boek.

De afspraak is dat de leden van de FFwD de recepten niet bloggen. Echter er is een site waar dit recept op is beschreven en dat is te vinden op:
http://scrumptiousseattle.wordpress.com/2010/12/17/around-my-french-table/

Tot Zaterdag.
Geen opmerkingen: