donderdag 20 oktober 2011

Haagse haasjes




Vandaag een gerecht dat inmiddels al jaren op ons menu staat. Zoete haasjes.
Een heel eenvoudig recept dat ook nog in no-time te maken is.





























Nodig:
- Varkenshaasje;
- Bloem;
- Zout en peper;
- 2 appels;
- 1 eetlepel lichte basterdsuiker;
- boter.

Men neme een varkenshaasje en snijdt het in schijven.
De appels worden geschild, het klokhuis verwijderd en de appel wordt verdeeld in ca. 8 partjes. Bestrooi de partjes met de suiker.
Verhit ondertussen in twee koekenpannen de boter.
De varkenshaasschijfjes op smaak brengen met zout en peper en door de bloem halen.
Vervolgens de varkenshaas en de appeltjes bakken in de boter. Let op de appeltjes, die gaan erg snel.
En klaar is dit heerlijke gerecht.

Geen opmerkingen: